5 голосів
2%
голосування завершено
Житлово-комунальне господарство
№513

Будівництво спеціалізованого притулку для безпритульних тварин

Опіка за безпритульними тваринами залишається на плечах окремих зооволонтерів які здійснюють утримання безпритульних тварин здебільшого без дотримання відповідних санітарних та ветеринарних норм та в межах міста, тобто без дотримання встановленої норми в 300 м. від житлової зони, що іноді призводить до порушення прав людей-сусідів таких притулків бездомних тварин.

Відомо, що таких "неофіційних" притулків далеко не один, а їх існування ставить під сумнів дотримання інтересів та прав сусідів а іноді навіть може становити загрозу життю та здоров’ю людей, які проживають поруч з місцями «проживання» безпритульних собак.

Також рядом норм Кодексу України про адміністративну відповідальність передбачено безальтернативна санкція у вигляді конфіскації тварини, у тому числі за ч. 2 ст. 154 Кодексу України про адміністративну відповідальність (Порушення правил тримання собак і котів яке вчинено повторно або в результаті чого було спричинено шкоду здоров’ю особи) передбачена конфіскація, зокрема, собак.

Вбачається, що у випадку прийняття Судом відповідного рішення про конфіскацію собаки, наприклад якщо собака вкусила людину, то місця утримання собак в м. Полтава попросту не існує.

Відповідно до інформації, оприлюдненої на сайті комунального підприємства АТП 1628 за адресою: https://katp.pl.ua/viddil-reguliuvannia-chiselnosti-bezdogliadnih-tvarin підприємство лише здійснює вилов безпритульних тварин для проведення стерилізації, вакцинації та лікування. Тобто утримання безпритульних собак не відбувається.

Вбачається, що в межах області відсутня установа чи підприємство, яке було б уповноважено безпритульну тварину утримувати, оскільки притулку для безпритульних тварин немає.

Відповідно до оприлюдненої інформації на сайті «Новини Полтавщини» від 11 серпня 2017 Полтавською міською радою було виділено земельну ділянку для розміщення експлуатація та обслуговування притулку для тварин за адресою м. Полтава, вул. Заводська, 1д.

Відповідна територія була виділена комунального підприємства АТП 1628, однак будівництво спеціалізованого комунального притулку для тварин не почалося.

Тому з метою досягнення "розумного" балансу інтересів людей, які проживають з місцями «проживання» безпритульних тварин потрібно побудувати притулок для безпритульних тварин.

Шевчик Олександр Сергійович
Опублікована 17.06.2020 р.
Підписанти
№ п/пПІБДата голосування
1Кондратенко Аліна Андріївна26.06.2020
2Попова Юлія Михайлівна03.07.2020
3Маліцька Віта Анатоліївна09.08.2020
4Дігтяр Аліна Анатоліївна05.09.2020
5Тимофієнко Віта Віталіївна08.09.2020