0 голосів
0%
голосування завершено
Житлово-комунальне господарство
№671

Не створювати в місті гетто.

Добрий день. Нещодавно у засобах масової інформації було опубліковано попередні ескізи будівництва житла для переселенців в Полтаві. З глибокою повагою та розумінням ставлюся до людей, що втратили свої домівки внаслідок війни і вимушені шукати прихисток в нашому місті. Але я був неприємно вражений та шокований презентованим проектом.

Запропонована забудова передбачає лише зведення житлових багатоповерхівок та прокладання комунікацій на самих будівельних майданчиках. Жодної інфраструктури в проекті немає і в подальшому це може обернутися катастрофою як для вимушених переселенців, так і для місцевих мешканців.

Місця зведення житла, мікрорайони Лазурний та артсклади, - це вільні території, які не мають жодної інфраструктури, її необхідно створювати з нуля. Інфраструктура прилеглих районів або відсутня, або не здатна задовольнити потреби такої кількості нових мешканців і уже зараз працює на межі своїх можливостей. В подальшому це може створити конфлікт між місцевими мешканцями та вимушеними переселенцями за право влаштувати дитину в садочок чи школу.

Презентовані будинки не передбачають комерційних приміщень. Це з одного боку перетворить нові мікрорайони в мертву територію лише з однією функцію - спальною. З іншого створить додаткове навантаження на сферу послуг прилеглих районів. Сприятиме хаотичному встановленню в нових мікрорайонах МАФів.

Запропонований проект передбачає лише стоянки відкритого типу поруч з будинками, яких, очевидно буде недостатньо. Це лише поглибить кризу із паркувальними місцями, що присутня в місті.

Реконструкція комунікацій, в які врізатимуться нові будинки також не передбачена. В подальшому це може спричинити аварії на мережах і нові провали колекторів, загостривши існуючі проблеми.

Будівництво нових доріг і проїздів також не передбачено. Ділянки по вулиці Лазурній та Остапа Вишні є, вулиць немає. Яким чином майбутні мешканці будуть добиратися до свого житла - невідомо. Рух автомобілів та пішоходів не продуманий.

Також обрані для реалізації програми райони мають погане транспортне сполучення, яке після останньої транспортної реформи стало ще гіршим. Зокрема, комунальний автобус на колишньому 12 маршруті було прибрано, транспорт представлений лише маршрутками.

Таким чином проект має купу недоліків, які значно погіршать якість життя як місцевих мешканців, так і переселенців, що проживатимуть у цих будинках. Створюватимуть конфлікти. Перетворить перспективні райони забудови у мертві зони. На основі всього вищесказаного

ПРОШУ:

Врахувати створення усіх необхідних об’єктів інфраструктури під час реалізації програми зведення житла для переселенців, внести відповідні зміни до проектів і реалізувати ці зміни до будівництва самого житла.
Вдовенко Віталій Миколайович
Опублікована 01.01.1970 р.
Підписанти